Bravčové kari s cuketovými plackami – PALEO

23. februára 2016, paleotime, Jedlo

Na bravčové kari potrebujeme:

1 cibuľa na kocky

3 strúčiky prelisovaného cesnaku

0,5 kg bravčového mäsa nakrájaného na rezančeky

1 kyžička kari

rasca

soľ

zväzok jarnej cibuľky nakrájaná na koliečka aj s cíbami

1 väčšia na kocky nakrájaná rajčina

1 lyžica masti

2 dcl vývar

2 dcl kokosové mlieko

 

Cuketové placky:

2 ks cukety (cca 0,5kg) nastrúhanej nahrubo

2 ks vajec

šťipka sódy bicarbóny

soľ

korenie

majorán

0,5 dcl olivový olej

 

POSTUP:

Bravčová kari.

Do panvice dáme bravčovú masť a necháme roztopiť. Do rozpálenej panvice s masťou dáme nakrájanú cibuľu a opražíme do sklovita. Potom pridáme cesnak a jemne orestujeme. Do cibuľovo- cesnakovej zmesi pridáme nakrájané mäso a zprudka orestujeme. Pridáme kari, soľ, rascu a podlejeme vývarom a dusíme domäkka, kým sa vývar neodparí. Do mäkkého mäsa pridáme kokosové mlieko a necháme zovrieť. Odstavíme z plameňa a pridáme nakrájanú rajčinu a jarnú cibuľku a len premiešame. Nevaríme!

 

Cuketové placky.

Cukety si nastrúhame posolíme a necháme cca pol hodiny odpočívať. Po pol hodine cuketu zlejeme a poriadne vyžmýkame, odporúčam cez gázu, pridáme vajcia, korenie, majorán, sódu bicarbónu a olivový olej. Dobre premiešame. Plech si vystelieme papierom na pečenie a na ňom tvarujeme placky. Plech s plackami dáme piecť do vyhriatej  rúry 180C na cca 20 minút kým nebudú mať placky zlatavú farbu. Potom placky otočíme a pečieme ešte cca 5 minút.

Po upečení možeme podávať s bravčovým kari, alebo aj samotné.

DOBRÚ CHUŤ!

FB_IMG_1456304729645