Bravčový plátok na šampiňónoch a brokolicové pyré- PALEO

24. februára 2016, paleotime, Jedlo

Na brabčové plátky pre 2 osoby potrebujeme :

4 plátky bravčovéko karé

250 g nakrájané šampiňóny

2 stredne veľké cibule nakrájané na koliečka

0,2 l vývar

Soľ

Korenie

Mletá červená paprika

Drvená rasca

Chilly

1 lyžica masti

 

Na brokolicové pyré potrebujeme:

1 ks brokolica natrhaná na ružičky

1 lyžica masla, najlepšie ghee

Soľ

Korenie

Cca 1 l vody

 

POSTUP:

Bravčové plátky:

Maso si vyklepeme, osolíme,  okoreníme a na rozpálenej bravčovej masti zprudka opečieme. Orestované mäso vyberieme na tanier a prikryjeme ho. Vo výpeku opražíme cibuľku a šampiňóny. Pridáme koreniny, podlejeme vývarom, pridáme aj orestované mäso a dusíme domäkka…

 

Brokolicové pyré:

Do osolenej vody  dáme variť brokolicu. Keď je mäkká, cez sitko ju zlejeme a v hrnci ju s maslom rozmixujeme. Dochutíme soľou a korením. Môžeme podávať.

DOBRÚ CHUŤ !

 

FB_IMG_1455784533101