Fašírky s brokolicovo- karfiolovým pyré a rajčinová omáčka . .. PALEO

26. februára 2016, paleotime, Jedlo

PRE 4 OSOBY POTREBUJEME:

Fašírky:

0,5 kg mletého mäsa, najlepšie mix bravčové a hovädzie

2 ks vajcia

soľ

korenie

rasca

1 ks menšia mrkva nastrúhaná najemno

15 dkg zeleru nastrúhaného najemno

 

Brokolicivo- karfiolové pyré

1 ks brokolica

1 menší karfiol

1 lyžica masla, najlepšie ghee

voda

soľ

1 zväzok jarnej cibuľky

 

Rajčinová omáčka:

0,5 l pasírovaných rajčín

1 ks nastrúhanej mrkvy

1ks cibuľa na kocky

15 dkg nastrúhaného zeleru

0,2 dcl vývar

soľ

korenie

rasca

med

1lyžica masla najlepšie ghee

1 lyžička masti

 

 

POSTUP:

Fašírky:

Všetky ingrediencie dobre v miske premiešame. Plech si vystelieme papierom na pečenie a naň ukladáme fašírky, ktoré si tvarujeme v mokrých rukách. Pečieme v predhriatej rúre 180C cca 30 minút, kým nemajú peknú- zlatú farbu.

 

Brokolicovo-karfiolové pyré

Do hrnca si dáme na ružičky roztrhaný karfiol a brokolicu, zalejeme vodou, osolíme a na miernom plameni varíme domäkka. Uvarenú brokolicu a karfiol zlejeme, rozmixujeme, pridáme maslo  a dochutíme. Na záver pridáme nakrájanú jarnú cibuľku a premiešame.

 

Rajčinová omáčka:

Do kastróla si dáme zohriať masť a na nej opečieme cibuľu do sklovata. Do cibule pridáme nastrúhanú mrkvu a zeler a orestujeme. Zalejeme vývarom, pridáme koreniny a dusíme domäkka. Keď je mrkva so zelerom uvarená, tak túto zmes rozmixujeme, pridáme pasirované rajčiny a mierne povaríme. Na záver ešte dochutíme soľou, korením, medom a až potom pridáme maslo na zjemnenie chuti.

 

DOBRÚ CHUŤ!

 

 

 

FB_IMG_1456481558653