Na 4 porcie potrebujeme:
Kura na citrónoch
500 g kuracie mäso – prsia
2 ks citróny
soľ
korenie
tymián
1 dcl olivový olej
1 lyžica medu
Brokolicovo- zelerové pyré
1 ks brokolica
20 dkg zeler na malé kocky
soľ
voda
maslo
Postup:
Kuracie na citrónoch
Kuracie mäso si nakrájame na rezančeky. Urobíme si marinádu: odšťavíme si citróny, nastrúhame aj kôru, pridáme med, soľ, korenie, tymián a aj olej a dobre premiešame. Do takto priprevenej marinády naložíme meso a nechame marinovať minimálne pol hodinu. Potom zprudka opečieme na panvici.
Brokolicovo-zelerové pyré
Brokolicu a zeler si očistíme, nakrájame a dáme variť do osolenej vody. Po uvarení zlejeme, pridáme maslo a rozmixujeme. Môžeme podávať
Dobrú chuť !