Mäsová roláda- PALEO

14. marca 2016, paleotime, Jedlo

Na mäsovú roládu pre 4 osoby potrebujeme:

500 g mletého mäsa- najlepšie mix bravčové a hovädzie

1 dcl smotany 33%

1,5 dcl pochúťkovej kyslej smotany

100 g kvalitnej šunky nakrájanej na tenké plátky

50 g parmezánu

soľ

korenie

 

Postup:

Mletá mäso dáme do misy, osolíme, okoreníme a pridáme 1 dcl smotany a dobre premiešame. Misu s mäsom dáme aspoň na 6 hodín do chladničky odpočívať-  najlepšie z večera do rána. Po niekoľkých hodinách si na pracovnú dosku rozprestrieme fóliu na potraviny. Na ňu rozprestreme mäso v hrúbke cca 1cm. Na takto rozprestrené mäso navrstvíme plátky šunky a posypeme strúhaným parmezánom. Mäso so šunkou a syrom sza pomoci fólie zrolujeme a dáme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie (foliu samozrejme odstránime ) . Vložíne do predohriatej rúry na 180C a pečieme cca 1,5 hodiny. Keď je roláda upečená, potrieme ju pochúťkovou kyslou smotanou a ešte zapečieme cca 5 minút, kým smotana nezhnedne.

My sme roládu podávali s brokolicovými plackami a grilovanou cuketou.

DOBRÚ CHUŤ !

 

 

FB_IMG_1457950486341