Grilovaná panenka a karfiolové pyré. .. PALEO

24. marca 2016, paleotime, Jedlo

PRE 4 OSOBY POTREBUJEME

Grilovaná panenka:

500g bravčovej panenky nakrájanej na medailóniky

Soľ

Korenie

Tymián

Bravčová masť

 

Karfiolové pyré

1 ks karfiol

1 l vývaru

Soľ

Korenie

Jarná cibuľka

2 ks rajčiny

Lyžica masla, najlepšie ghee

Masť

 

POSTUP

Karfiolové pyré:

Do hrnca si dáme karfiol, zalejeme vývarom a dáme variť. Uvarený karfiol zlejeme, pridáme maslo a rozmixujeme. Dochutíme soľou a korením. Pridáme nakrájanú jarnú cibuľku a aj nakrájané rajčiny a zľahka premiešame.

Grilovaná panenka:

Panenku zbavíme blán a nakrájame na cca 2cm medailóniky. Jemne ich, najlepšie s rukou, naklepeme. Osolíme, okoreníme a posypeme tymiánom… Opečieme ich na panvici s trochou tuku v pomere 3:2:1 – 3  minúty z jednej strany, 2 minúty z druhej strany a minútu necháme v teple odpočívať…

Dobrú chuť!

 

FB_IMG_1458809026389