PRE 4 OSOBY POTREBUJEME
Grilovaná panenka:
500g bravčovej panenky nakrájanej na medailóniky
Soľ
Korenie
Tymián
Bravčová masť
Karfiolové pyré
1 ks karfiol
1 l vývaru
Soľ
Korenie
Jarná cibuľka
2 ks rajčiny
Lyžica masla, najlepšie ghee
Masť
POSTUP
Karfiolové pyré:
Do hrnca si dáme karfiol, zalejeme vývarom a dáme variť. Uvarený karfiol zlejeme, pridáme maslo a rozmixujeme. Dochutíme soľou a korením. Pridáme nakrájanú jarnú cibuľku a aj nakrájané rajčiny a zľahka premiešame.
Grilovaná panenka:
Panenku zbavíme blán a nakrájame na cca 2cm medailóniky. Jemne ich, najlepšie s rukou, naklepeme. Osolíme, okoreníme a posypeme tymiánom… Opečieme ich na panvici s trochou tuku v pomere 3:2:1 – 3 minúty z jednej strany, 2 minúty z druhej strany a minútu necháme v teple odpočívať…
Dobrú chuť!