PRE 4 OSOBY POTREBUJEME:
Fašírky:
0,5 kg mletého mäsa, najlepšie mix bravčové a hovädzie
2 ks vajcia
soľ
korenie
rasca
1 ks menšia mrkva nastrúhaná najemno
15 dkg zeleru nastrúhaného najemno
Brokolicivo- karfiolové pyré
1 ks brokolica
1 menší karfiol
1 lyžica masla, najlepšie ghee
voda
soľ
1 zväzok jarnej cibuľky
Rajčinová omáčka:
0,5 l pasírovaných rajčín
1 ks nastrúhanej mrkvy
1ks cibuľa na kocky
15 dkg nastrúhaného zeleru
0,2 dcl vývar
soľ
korenie
rasca
med
1lyžica masla najlepšie ghee
1 lyžička masti
POSTUP:
Fašírky:
Všetky ingrediencie dobre v miske premiešame. Plech si vystelieme papierom na pečenie a naň ukladáme fašírky, ktoré si tvarujeme v mokrých rukách. Pečieme v predhriatej rúre 180C cca 30 minút, kým nemajú peknú- zlatú farbu.
Brokolicovo-karfiolové pyré
Do hrnca si dáme na ružičky roztrhaný karfiol a brokolicu, zalejeme vodou, osolíme a na miernom plameni varíme domäkka. Uvarenú brokolicu a karfiol zlejeme, rozmixujeme, pridáme maslo a dochutíme. Na záver pridáme nakrájanú jarnú cibuľku a premiešame.
Rajčinová omáčka:
Do kastróla si dáme zohriať masť a na nej opečieme cibuľu do sklovata. Do cibule pridáme nastrúhanú mrkvu a zeler a orestujeme. Zalejeme vývarom, pridáme koreniny a dusíme domäkka. Keď je mrkva so zelerom uvarená, tak túto zmes rozmixujeme, pridáme pasirované rajčiny a mierne povaríme. Na záver ešte dochutíme soľou, korením, medom a až potom pridáme maslo na zjemnenie chuti.
DOBRÚ CHUŤ!
Celá debata | RSS tejto debaty