Založ si blog

Paleo plnená paprika

Plnené PALEO papriky

 

Recept:

PAPRIKY:

500g mletého mäsa

8 ks zelené papriky

0,5 ks menší zeler- najemno nastrúhaný

0,5 ks mrkva- najemno nastrúhaná

2 lyžice múky z tekvicových semienok

soľ, korenie, rasca

1lyžica bravčovej masti

1 ks cibuľa na kocky

2 ks vajcia

OMÁČKA:

200g pasírovaných rajčín

1ks cibuľka na kocky

1 lyžica bravčovej masti

0,5 Ks nastrúhaný na jemno zeler

0,5 ks nastrúhanej na jemno mrkvy

0,5 l vývaru

Soľ, korenie, bobkový list, lyžička medu

 

Postup:

PAPRIKY-na panvici rozpustíme masť, orestujeme cibuľku a pridáme mleté mäso a restujeme. Keď je mäso orestované,dochutíme ho, pridáme k nemu nastrúhanu zeleninu, ktorú s mäsom cca 5 minút podusíme vo vlastnej šťave. Odstavíme a necháme vychladiť.Do vychladnutej zmesy pridáme 2ks vajcia a 2 lyžice múky zo slnečnicových semienok a poriadne zamiešame. Očistíme si papriky a povyberáme jadierka.Takto pripravené papriky si naplníme mäsovo- zeleninovou zmesou.

OMÁČKA- do hrnca dáme 1 lyžicu bravčovej masti a necháme na plameni roztopiť. Pridáme nadrobno nasekanú 1 cibuľku a opečieme do zlatista. Následne pridáme nastrúhaný zeler a mrkvu, orestujeme a potom podlejeme vývarom a dusíme domäkka. Keď je zelenina mäkká, môžeme ju ešte rozmixovať . Prídáme pasírované rajčiny, necháme zovrieť, dochutíme a pridáme naplnené papriky.Spolu potom varíme cca 45minút na miernom plameni.

DOBRÚ CHUŤ!

Paleo dezert z červenej repy

25.08.2016

POTREBUJEME: 3ks červenej repy (uvarenej domäkka ) 1hrnček mandľovej múky 2 lyžice kokosovej múky 3 lyžice medu 1/2 hrnčeka nasekaných orechov 1 lyžička škorice 1 lyžička jedlej sódy Štipka soli 1/2 hrnčeka kakaa 4 vajcia ( z bielkov vyšľaháme tuhý sneh) 1 lyžica kokosového tuku 1 ks citrón POSTUP: Uvarenú červenú repu zlejeme a dáme ju vychladnúť do ľadovej [...]

Paleo guláš

13.04.2016

NA 6 PORCIÍ POTREBUJEME: 500 g bravčového mäsa nakrájané na kocky 4 stredne veľké cibule nakrájané na jemno 1 l vývaru 1 ks stredne-veľkého batatu nakrájaného na kocky 300 ml domáceho leča Soľ Korenie Majorán 1 lyžica masti 3 prelisované strúčky cesnaku 1 lyžica mletej sladkej papriky Chilly POSTUP: Do hrnca si dáme rozpustiť masť a na nej do hneda orestujeme [...]

Grilovaná panenka a karfiolové pyré. .. PALEO

24.03.2016

PRE 4 OSOBY POTREBUJEME Grilovaná panenka: 500g bravčovej panenky nakrájanej na medailóniky Soľ Korenie Tymián Bravčová masť Karfiolové pyré 1 ks karfiol 1 l vývaru Soľ Korenie Jarná cibuľka 2 ks rajčiny Lyžica masla, najlepšie ghee Masť POSTUP Karfiolové pyré: Do hrnca si dáme karfiol, zalejeme vývarom a dáme variť. Uvarený karfiol zlejeme, pridáme maslo [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 52317x
Priemerná čítanosť článkov: 3488x

Autor blogu

Kategórie