Na bravčové kari potrebujeme:
1 cibuľa na kocky
3 strúčiky prelisovaného cesnaku
0,5 kg bravčového mäsa nakrájaného na rezančeky
1 kyžička kari
rasca
soľ
zväzok jarnej cibuľky nakrájaná na koliečka aj s cíbami
1 väčšia na kocky nakrájaná rajčina
1 lyžica masti
2 dcl vývar
2 dcl kokosové mlieko
Cuketové placky:
2 ks cukety (cca 0,5kg) nastrúhanej nahrubo
2 ks vajec
šťipka sódy bicarbóny
soľ
korenie
majorán
0,5 dcl olivový olej
POSTUP:
Bravčová kari.
Do panvice dáme bravčovú masť a necháme roztopiť. Do rozpálenej panvice s masťou dáme nakrájanú cibuľu a opražíme do sklovita. Potom pridáme cesnak a jemne orestujeme. Do cibuľovo- cesnakovej zmesi pridáme nakrájané mäso a zprudka orestujeme. Pridáme kari, soľ, rascu a podlejeme vývarom a dusíme domäkka, kým sa vývar neodparí. Do mäkkého mäsa pridáme kokosové mlieko a necháme zovrieť. Odstavíme z plameňa a pridáme nakrájanú rajčinu a jarnú cibuľku a len premiešame. Nevaríme!
Cuketové placky.
Cukety si nastrúhame posolíme a necháme cca pol hodiny odpočívať. Po pol hodine cuketu zlejeme a poriadne vyžmýkame, odporúčam cez gázu, pridáme vajcia, korenie, majorán, sódu bicarbónu a olivový olej. Dobre premiešame. Plech si vystelieme papierom na pečenie a na ňom tvarujeme placky. Plech s plackami dáme piecť do vyhriatej rúry 180C na cca 20 minút kým nebudú mať placky zlatavú farbu. Potom placky otočíme a pečieme ešte cca 5 minút.
Po upečení možeme podávať s bravčovým kari, alebo aj samotné.
DOBRÚ CHUŤ!
Celá debata | RSS tejto debaty