Fašírky s brokolicovo- karfiolovým pyré a rajčinová omáčka . .. PALEO

PRE 4 OSOBY POTREBUJEME:

Fašírky:

0,5 kg mletého mäsa, najlepšie mix bravčové a hovädzie

2 ks vajcia

soľ

korenie

rasca

1 ks menšia mrkva nastrúhaná najemno

15 dkg zeleru nastrúhaného najemno

 

Brokolicivo- karfiolové pyré

1 ks brokolica

1 menší karfiol

1 lyžica masla, najlepšie ghee

voda

soľ

1 zväzok jarnej cibuľky

 

Rajčinová omáčka:

0,5 l pasírovaných rajčín

1 ks nastrúhanej mrkvy

1ks cibuľa na kocky

15 dkg nastrúhaného zeleru

0,2 dcl vývar

soľ

korenie

rasca

med

1lyžica masla najlepšie ghee

1 lyžička masti

 

 

POSTUP:

Fašírky:

Všetky ingrediencie dobre v miske premiešame. Plech si vystelieme papierom na pečenie a naň ukladáme fašírky, ktoré si tvarujeme v mokrých rukách. Pečieme v predhriatej rúre 180C cca 30 minút, kým nemajú peknú- zlatú farbu.

 

Brokolicovo-karfiolové pyré

Do hrnca si dáme na ružičky roztrhaný karfiol a brokolicu, zalejeme vodou, osolíme a na miernom plameni varíme domäkka. Uvarenú brokolicu a karfiol zlejeme, rozmixujeme, pridáme maslo  a dochutíme. Na záver pridáme nakrájanú jarnú cibuľku a premiešame.

 

Rajčinová omáčka:

Do kastróla si dáme zohriať masť a na nej opečieme cibuľu do sklovata. Do cibule pridáme nastrúhanú mrkvu a zeler a orestujeme. Zalejeme vývarom, pridáme koreniny a dusíme domäkka. Keď je mrkva so zelerom uvarená, tak túto zmes rozmixujeme, pridáme pasirované rajčiny a mierne povaríme. Na záver ešte dochutíme soľou, korením, medom a až potom pridáme maslo na zjemnenie chuti.

 

DOBRÚ CHUŤ!

 

 

 

FB_IMG_1456481558653

Paleo dezert z červenej repy

25.08.2016

POTREBUJEME: 3ks červenej repy (uvarenej domäkka ) 1hrnček mandľovej múky 2 lyžice kokosovej múky 3 lyžice medu 1/2 hrnčeka nasekaných orechov 1 lyžička škorice 1 lyžička jedlej sódy Štipka soli 1/2 hrnčeka kakaa 4 vajcia ( z bielkov vyšľaháme tuhý sneh) 1 lyžica kokosového tuku 1 ks citrón POSTUP: Uvarenú červenú repu zlejeme a dáme ju vychladnúť do ľadovej [...]

Paleo guláš

13.04.2016

NA 6 PORCIÍ POTREBUJEME: 500 g bravčového mäsa nakrájané na kocky 4 stredne veľké cibule nakrájané na jemno 1 l vývaru 1 ks stredne-veľkého batatu nakrájaného na kocky 300 ml domáceho leča Soľ Korenie Majorán 1 lyžica masti 3 prelisované strúčky cesnaku 1 lyžica mletej sladkej papriky Chilly POSTUP: Do hrnca si dáme rozpustiť masť a na nej do hneda orestujeme [...]

Grilovaná panenka a karfiolové pyré. .. PALEO

24.03.2016

PRE 4 OSOBY POTREBUJEME Grilovaná panenka: 500g bravčovej panenky nakrájanej na medailóniky Soľ Korenie Tymián Bravčová masť Karfiolové pyré 1 ks karfiol 1 l vývaru Soľ Korenie Jarná cibuľka 2 ks rajčiny Lyžica masla, najlepšie ghee Masť POSTUP Karfiolové pyré: Do hrnca si dáme karfiol, zalejeme vývarom a dáme variť. Uvarený karfiol zlejeme, pridáme maslo [...]

B-2, B2 Spirit, americký bombardér, americké letectvo

VIDEO: Najdlhší let dekády: Aké je to pilotovať elitné bombardéry B-2 nepretržite dva dni? Takto to opísali piloti, ktorí držia rekord

24.06.2025 16:10

Pilot Deaile v súvislosti s misiou nad Iránom vyzdvihol najmä bezchybnú údržbu flotily.

džihád, hamas, izrael, gaza

K útoku v pravoslávnom chráme v metropole Sýrie sa prihlásili málo známi džihádisti

24.06.2025 16:09

Pri útoku na chrám, ktorý sa odohral uplynulú nedeľu, zahynulo 25 ľudí.

SR Bratislava Nové Mesto letecké snímky ŽS Filiálka BAX

Dopravná tepna Bratislavy bude celé leto rozkopaná, pripravte sa na kolóny

24.06.2025 16:02

Zo štyroch jazdných pruhov zostanú dva.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 54856x
Priemerná čítanosť článkov: 3657x

Autor blogu

Kategórie