PRE 2 OSOBY POTREBUJEME:
Grilovaná tilapia:
2 ks filety tilapie
1 lyžica masti
soľ
korenie
citrónová šťava
Batatové chipsy:
1väčší batat
olivový olej
soľ
Šalát s dijónským dressingom:
pol hlavy čínskej kapusty
200 g cherry rajčín + zelenina podľa vlastnej chuti
1 lyžica dijónskej horčice
3 lyžive olivového oleja
soľ
korenie
citrónova šťava
POSTUP:
Tilapia:
Filety si umyjeme pod tečúcou vodou a osúšíme kuchynskou utierkou. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónom. Ma panvici si rozhorúčime masť a tilapiu opečieme z každej strany cca 3 minúty, kým nemá zlatavú fatbu.
Batatové chipsy:
Batáty si ošúpeme a škrabkou na zeleninu si z ních nastrúhame plátky. Tieto plátky dáme do vody a poriadne ich vyumývame, nech sa z ních vyplaví čo najviac škrobu. Vodu zlejeme a kúpeľ zopakujeme, kým nie je voda čistá. Batatové plátky osušíme za pomoci kuchynskej utierky, poukladáme na plech, na ktorý dáme papier na pečenie a pokvapkáme ich olivovým olejom a dáme piecť do rúry na 200C cca 10 minút, kým nie sú zlatavé a chrumkavé. Po upečení osolíme.
Šalát s dijónským dressingom:
Urobíme si dressing, do misky si dáme horčicu, korenie, soľ, olej, citrónovú šťavu. Poriadne rozmiešame.
Zeleninu si nakrájame, dáme do misy a zalejeme dressingom a prípade môžeme ešte dochutiť- soľ, korenie, citrón.
Môžeme podávať.
DOBRÚ CHUŤ !
Celá debata | RSS tejto debaty