Na mäsovú roládu pre 4 osoby potrebujeme:
500 g mletého mäsa- najlepšie mix bravčové a hovädzie
1 dcl smotany 33%
1,5 dcl pochúťkovej kyslej smotany
100 g kvalitnej šunky nakrájanej na tenké plátky
50 g parmezánu
soľ
korenie
Postup:
Mletá mäso dáme do misy, osolíme, okoreníme a pridáme 1 dcl smotany a dobre premiešame. Misu s mäsom dáme aspoň na 6 hodín do chladničky odpočívať- najlepšie z večera do rána. Po niekoľkých hodinách si na pracovnú dosku rozprestrieme fóliu na potraviny. Na ňu rozprestreme mäso v hrúbke cca 1cm. Na takto rozprestrené mäso navrstvíme plátky šunky a posypeme strúhaným parmezánom. Mäso so šunkou a syrom sza pomoci fólie zrolujeme a dáme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie (foliu samozrejme odstránime ) . Vložíne do predohriatej rúry na 180C a pečieme cca 1,5 hodiny. Keď je roláda upečená, potrieme ju pochúťkovou kyslou smotanou a ešte zapečieme cca 5 minút, kým smotana nezhnedne.
My sme roládu podávali s brokolicovými plackami a grilovanou cuketou.
DOBRÚ CHUŤ !
Celá debata | RSS tejto debaty