Bravčové rezančeky Francúzskej chute. .. PALEO
15. marca 2016 14:14,
Prečítané 3 078x,
paleotime,
Jedlo
Pre 4 osoby potrebujeme
500 g chudého bravčového mäsa
1 lyžica masti
1 lyžica dijónskej horčice
soľ
korenie
bylinky
1 dcl bieleho vína
0,25 dcl vývaru
1 lyžica ghee masla
2 cibule nakrájané na tenké kolieska
Postup
Na väčšej panvici si roztopíme bravčovú masť a na nej opražíme do sklovata cibuľku. Do nej pridáme mäso nakrájané na rezančeky a zprudka opečieme. Pridáme soľ, korenie, bylinky a premiešame. Potom pridáme horčicu, podlejeme vínom, premiešame a necháme víno vyredukovať. Až potom podlejeme mäso vývarom a dusíme domäkka. Keď je mäso mäkké, pridáme lyžicu masla a premiešame , necháme rozpustiť a už nevaríme….
Ja som toto mäso podával s cuketovými špagetami a mrkvou orestovanou na masle a s tymiánom.
Dobrú chuť!
25.08.2016
POTREBUJEME: 3ks červenej repy (uvarenej domäkka ) 1hrnček mandľovej múky 2 lyžice kokosovej múky 3 lyžice medu 1/2 hrnčeka nasekaných orechov 1 lyžička škorice 1 lyžička jedlej sódy Štipka soli 1/2 hrnčeka kakaa 4 vajcia ( z bielkov vyšľaháme tuhý sneh) 1 lyžica kokosového tuku 1 ks citrón POSTUP: Uvarenú červenú repu zlejeme a dáme ju vychladnúť do ľadovej [...]
13.04.2016
NA 6 PORCIÍ POTREBUJEME: 500 g bravčového mäsa nakrájané na kocky 4 stredne veľké cibule nakrájané na jemno 1 l vývaru 1 ks stredne-veľkého batatu nakrájaného na kocky 300 ml domáceho leča Soľ Korenie Majorán 1 lyžica masti 3 prelisované strúčky cesnaku 1 lyžica mletej sladkej papriky Chilly POSTUP: Do hrnca si dáme rozpustiť masť a na nej do hneda orestujeme [...]
24.03.2016
PRE 4 OSOBY POTREBUJEME Grilovaná panenka: 500g bravčovej panenky nakrájanej na medailóniky Soľ Korenie Tymián Bravčová masť Karfiolové pyré 1 ks karfiol 1 l vývaru Soľ Korenie Jarná cibuľka 2 ks rajčiny Lyžica masla, najlepšie ghee Masť POSTUP Karfiolové pyré: Do hrnca si dáme karfiol, zalejeme vývarom a dáme variť. Uvarený karfiol zlejeme, pridáme maslo [...]
Celá debata | RSS tejto debaty